Kako Pravilno Očistiti Ušesa

Zakaj se v Ušesih Nabira Ušesno Maslo?

Nekateri ljudje prisegajo na svoje bombažne palčke, drugi pravijo, da so ušesne sveče pot. Morda ste eden izmed tistih, ki pravijo, da ne bi smeli niti očistiti ušes.

Edina stvar, o kateri se zdravniki strinjajo, da je karkoli v vašem ušesu, je slaba ideja. Vaša ušesa običajno dobro poskrbijo za čiščenje in ne potrebujejo dodatne nege. Edini razlog, da jih očistite, je, da mehčate ali odstranite ušesni vosek z zunanje strani vaših ušesnih kanalov. In če boste to storili, boste morali vedeti, kako to narediti previdno.

ušesno-maslo-čiščenje

Zakaj se Nabira Maslo in Kako ga Učistiti?

Razlog, zaradi katerega se skušamo očistiti ušesa, je tista snov, imenovana cerumen, ki se običajno imenuje ušesni vosek. Normalno je, da ga vaše telo proizvaja in dejansko pomaga varovati in mazati ušesa. Če niste imeli ušesnega ušesa, bi bila ušesa verjetno srbeča in suha.

Ima celo antibakterijske lastnosti, kar pomeni, da so vaša ušesa samočistilna. Ušesni vosek je kot filter za ušesa, izogibajoč se škodljivim stvarem, kot so umazanija in prah, in jih ujame, da ne gredo globoko v notranjost.

Ko žvečite in premikate čeljust, pomagate premakniti staro ušesno masko iz ušesnega kanala v odprtino ušesa. Tu se ponavadi posuši in pade ven. Toda ušesni vosek se ne oblikuje v globokem delu vašega ušesnega kanala; izdelan je v zunanjem delu.

Torej, edini razlog, da imate ušesno blokado proti bobniču, je ta, da ste poskušali očistiti ušesa z bombažno palčko – ali kaj podobnega – in potisnili vosek globlje.

Brisanje ali vstavljanje koničastih predmetov v uho lahko povzroči druge resne težave:

  • Okužba
  • Razpoka bobniča
  • Pomembna izguba sluha
  • Ali morate očistiti ušesa?

V idealnem primeru ne; vaših ušesnih kanalov ne potrebujete čiščenja. Toda, če se preveč ušesnega voska nabere in začne povzročati simptome ali pa vaš zdravnik preprečuje, da bi opravil ustrezen izpit za uho, boste morda imeli nekaj, kar se imenuje cerumska impakcija. To pomeni, da je ušesni vosek popolnoma napolnil vaš ušni kanal in se lahko zgodi v enem ali obeh ušesih.

Več o čiščenju ušes si lahko preberete na blogu diyhappy.com ali na jihovih socialnih profilih:

Be the first to comment on "Kako Pravilno Očistiti Ušesa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*