Cena Zlata Se Vedno Pada

Bo Cena Zlata Začela Rasti? Kakšne so Napovedi?

Razen napačnih predvidevanj centralnih bank in skrbi zaradi šibkejše svetovne rasti, je težko najti bikovskega katalizatorja za rast cen zlata poroča praguepost.com. Stalni dolar, naraščajoči donos zakladnic in močno povpraševanje po bolj tveganih sredstvih bodo verjetno zadržali cene zlata. Poleg tega je inflacija utišana, ZDA in Kitajska blizu trgovinskega dogovora, Brexit pa zamuja.

Zlato se je prejšnji teden nekoliko pocenilo, pod pritiskom revalorizacije ameriškega dolarja, povečanja donosnosti zakladnice in povečanega apetita za tveganje vlagateljev. Na začetku tedna so cene zlata podprle zaskrbljenost zaradi upočasnjenega svetovnega gospodarstva in utišanih podatkov o inflaciji v ZDA, vendar so se razmere spremenile po potrditvi močnega trga dela v ZDA in Kitajska je sporočila podatke o trgovinski bilanci, ki so boljši od pričakovanih. Obe vrsti informacij sta pripomogla k zmanjšanju zaskrbljenosti zaradi svetovne gospodarske upočasnitve, zaradi katere je zlato manj zaželeno sredstvo.

gold-price-chart

Prejšnji teden, junij Comex Gold je poravnan na 1295,20 $, kar je za 0,40 $ ali -0,03%.

Bullish Momenti

Utišani podatki o inflaciji v ZDA

Na gospodarski ravni se je potrošniška inflacija v ZDA marca najbolj povečala v 14 mesecih, toda osnovni inflacijski trend je ostal umirjen zaradi upočasnjevanja domače in svetovne gospodarske rasti kar poroča marketoracle.co.uk
Po podatkih ameriškega ministrstva za delo je indeks cen življenjskih potrebščin narasel za 0,4 odstotka. V 12 mesecih do marca se je CPI povečal za 1,9 odstotka. Ekonomisti so napovedali, da se bo CPI marca dvignil za 0,3 odstotka in se medletno povečal za 1,8 odstotka.

Core CPI je porasel za 0,1 odstotka. V 12 mesecih do marca se je osrednji CPI povečal za 2,0 odstotka. Temeljni CPI se je februarja medletno povečal za 2,1 odstotka.

Oddelek za delo je poročal tudi, da so se cene proizvajalcev v ZDA najbolj povečale v petih mesecih marca, vendar je bila osnovna inflacija na debelo umirjena.

Indeks cen industrijskih proizvodov pri proizvajalcih se je v zadnjem mesecu povišal za 0,6 odstotka. V 12 mesecih do marca je indeks PPI zrasel za 2,2 odstotka. Ekonomisti so napovedali, da bodo marca beležili 0,3 odstotka in medletno povečanje za 1,9 odstotka. Ključni indeks PPI se je v 12 mesecih do marca povečal za 2,0 odstotka. Cene zlata so padle tudi v Dubai poroča dubai.com

Vplivi Medvedov na ceno zlata

Zahtevki ZDA za brezposelne se zmanjšajo na skoraj 50-letno obdobje
Oddelek za delo je poročal tudi, da se je število Američanov, ki vlagajo prošnje za nadomestilo za brezposelnost, znižalo na 49-1 / 2 leto, kar se je končalo 6. aprila. Začetni zahtevki za državno pomoč za brezposelnost so padli za 8.000 na desezoniranih 196.000. Trgovci so iskali povečanje na 211.000. Apetit za skokove tveganja na trdne bančne plače, Big Energy Acquisition. Glavni delniški indeksi so se odpravili na tedensko izgubo, dokler je v petek vzpon indeksa S&P 500 višji za 0,69%, Dow Jones Industrial Average za 1,04% in NASDAQ Composite za 0,49%. Rally je bil podprt z množico pozitivnih korporativnih novic, ki so vključevale močne prihodke od JP Morgan Chase, ki je prinesla boljše od pričakovanih rezultatov, Disneyjevo predstavitev nove storitve pretakanja in napoved, da namerava Dow član Chevron pridobiti Anadarko Petroleum za 33 milijard dolarjev v denarju in zalogah.
Podatki o trgovinski bilanci Kitajske zmanjšujejo zaskrbljenost zaradi upočasnitve. Delniške trge ZDA so podpirali tudi podatki o izvozu iz Kitajske, ki so bili močnejši od pričakovanih, kar je pomagalo zmanjšati zaskrbljenost zaradi morebitne gospodarske upočasnitve v drugem največjem svetovnem gospodarstvu. Izvoz na Kitajskem se je v zadnjem mesecu povečal za 14,2 odstotka, kar je skoraj dvakrat več, kot so pričakovali ekonomisti castnika Investmentwatchblog.com

Tedenska napoved

Med tednom, ki je krajši za počitnice, poiščite pod povprečjem. To ne pomeni, da bo volatilnost pod povprečjem. Lahko je nizka ali bi lahko bila visoka, če bi neupravičeni kupci ali prodajalci skušali izkoristiti razmeroma tanke trgovinske pogoje. Razen napačnega tona centralnih bank in skrbi zaradi šibkejše svetovne rasti, je težko najti bikovskega katalizatorja. Stalni dolar, naraščajoči donos zakladnice in močno povpraševanje po bolj tveganih sredstvih bodo verjetno zadržali cene zlata. Poleg tega je inflacija utišana, ZDA in Kitajska blizu trgovinskega dogovora, Brexit pa zamuja.

Na trgu bi lahko opazili nekaj nestanovitnosti, če Kitajska v obeh smereh ne doseže BDP. Pričakuje se, da bo znašal 6,3%. Boljše število bo zmerno za zlato. Nižje število bo podpiralo cene zlata. V ZDA bodo trgovci dobili priložnost, da se odzovejo na najnovejše podatke o prodaji na drobno in prodaji na drobno.Petek je praznik v ZDA. Dejavnosti trgovanja ne bo. Več novic lahko najdete na njihovem Pinterest profilu, Youtube kanalu, Facebook strani ali Linkedinu

Be the first to comment on "Cena Zlata Se Vedno Pada"