Amazon vseeno pošilja tudi na Hrvaško

Zdi se, da je bil intenziven pritisk na več naslovov Amazona ploden in da je že blokirana prodaja ponovno možna.

 

Vodja oddelka za odnose s strankami, Anthony Bennis, poroča, da je mogoče predmete, ki so bili blokirani, kupiti na amazononovem Amazon trgu neposredno iz Amazona. Seznam primerov artiklov, ki jih ni bilo mogoče kupiti, ki smo ga poslali gospodu Anthonyju za razjasnitev, je sedaj na voljo v celoti na Amazonu.co.uk in Amazonu.de, poleg tega pa bi morali biti tudi na drugih naslovih evropskega območja.

 

Pred tem je bilo govora o tem, kako je bila prodaja dela elektronike (večinoma računalniških komponent in naprav ter perifernih enot) (zaradi neznanih razlogov) blokirana za Hrvaško. Zdi se, da je ta problem zdaj rešen in strojna oprema, ki je na Hrvaškem znatno cenejša ali pa ne obstaja, lahko dobite iz Amazona.

 

V tem času je bilo dokazano, da mnogi domači kupci ne vedo, da je Amazon podoben eBayu, saj je pravzaprav trg, na katerem poleg Amazona prodajajo tudi druga podjetja. Ker Amazon vedno prikazuje najnižjo ceno izdelka (ne nujno svoje lastne), ki je ni treba prihajajo od trgovca, ki ga pošilja na Hrvaško, pogosto potencialni kupci ne vedo, da je Amazon tudi na seznamu trgovcev in da izbere izdelek, ki bo dejansko na voljo.

 

Če želite kupiti na Amazonu, morate klikniti povezavo »# nov iz X« pod opisom izdelka (slika) in s seznama (slika 2) izberite samo Amazon kot »ponudnik storitev«. Po tem je mogoče kupiti izdelek po določeni ceni.